Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

MENZAKÁRTYA RENDSZER BEVEZETÉSE

Tisztelt Szülők!

Az óvodákban 2022. szeptember 1-től új menzakártya rendszer segíti az intézményi étkeztetést. Az új menzakártya rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézhetik gyermekük számára az étkezések megrendelését és lemondását, megnézhetik a korábbi rendeléseket és számlákat. A rendszer elérhetősége: https://rakosmente.e-menza.hu
A rendszer használatához nincs szükség külön program telepítésére: a felület használatához csupán böngészőprogram kell (pl. Chrome, Firefox vagy Internet Explorer), akár egy „okostelefonról” is elérhető az oldal.
Az első étkezés megrendelése előtti teendők:
  1. Az adatkezelési nyilatkozatot, megrendelő nyomtatványt, valamint szükség esetén a 6. számú mellékletet és ehhez tartozó jogosultságot igazoló dokumentumot kitöltve leadni az óvodában (a nyomtatványok letölthetők a https://rakosmente.hu/közetkeztetes oldalról).
  2. A szülők a nyilvántartásunkban szereplő e-mail címre kapnak egy regisztrációs kódot augusztus 15. napjáig, melynek elfogadása és megváltoztatása után láthatják gyermekük étkezési felületét. Amennyiben a regisztrációs kódot nem kapta meg a szülő, a kitöltött adatkezelési nyilatkozatot kérjük eljuttatni az etkeztetes@rakosmente.hu e-mail címre, vagy leadni az óvodában.
  3. Étkezés megrendelése a kiválasztott napokra (ehhez segítséget nyújt: https://e-menza.hu oldalon található oktatási segédlet)
  4. A megrendelés alapján az E-Menza rendszer díjbekérőt küld a szülő részére, melyet 8 napos fizetési határidővel átutalással, illetve bankkártyával (simple-pay) is teljesíthetnek legkésőbb 2022. augusztus 25. napjáig.
  5. A lemondásokat szintén az E-Menza felületén lehet/kell elvégezni.
FELHÍVJUK A FIGYELMÜKET, A REGISZTRÁCIÓT ÉS AZ ÉTKEZÉSEK MEGRENDELÉSÉT MINDEN SZÜLŐNEK EL KELL VÉGEZNIE, több gyermek esetén mindegyikre, függetlenül attól, hogy a gyermek ingyenesen étkezik (jövedelem alapján, nagycsaládos kedvezmény alapján, tartós beteg, vagy egy családtag tartós beteg, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, nevelésbe vett gyermek), vagy fizet az étkeztetésért.
A szolgáltató az E-Menzában regisztrált és megrendelt étkezések adagszámát veszi figyelembe és a megrendelés alapján szállítja ki az ételt. Amennyiben az étkezés megrendelése nem történik meg, úgy szeptemberben az intézményekben nem biztosított a gyermek ellátása!
A következő havi étkezés megrendelésére várhatóan szeptemberben kerül sor, értesítés a Rákosmente Önkormányzat weboldalán, illetve facebook oldalán lesz elérhető.

Rákosmente Önkormányzata